Bouke Jonker

Ancient technology for today

Werken aan een effectiever en aangenamer leven

Ancient techniques for today

De oeroude wijsheden vertaald naar wat NU speelt, aangevuld met modern wetenschappelijk onderzoek is wat mij drijft. Wat je kunt verwachten is een frisse mix van oude wijsheid toegankelijk gebracht, praktische oefeningen en een no-nonsense aanpak, zodat meditatie voor iedereen toegankelijk is, professional en particulier.

De basis van mijn werk is mindfulness meditatie, ook wel bekend als Vipassana. Deze vorm van inzichtsmeditatie wordt al ruim 2000 jaar beoefend in het oosten, en de hedendaagse wetenschap laat zien waarom: je wordt er effectiever, creatiever, meer ontspannen, aardiger en gelukkiger van! Steeds meer professionals en bedrijven komen ook tot die conclusie en implementeren mindfulness gebaseerde programma’s, zoals het Search Inside Yourself programma van Google.

Het goede nieuws is dat dit niets te maken heeft met zweverigheid of moeilijke dingen. Iedereen kan deze krachtige technieken leren en ik help je graag op weg!

 

Bouke Jonker

BoukeWelkom, mijn naam is Bouke Jonker, universitair opgeleid werktuigbouwkundig ingenieur.

Als techneut heb ik geleerd om de wereld te begrijpen vanuit de fysica, natuurwetten en logica. Zoals we allemaal weten is de werkelijkheid echter veel breder en worden we geleefd door onze emoties, zijn onze keuzes vaak niet logisch te begrijpen en zien we onszelf soms dingen doen waar we later spijt van krijgen.

Herken je deze patronen, heb je moeite met ontspannen, of wil het beste uit jezelf halen? Ik kan je verzekeren dat je met mindfulness meditatie verder komt. Naast alle wetenschappelijke onderbouwing ervaar ik ook persoonlijk en via mijn clienten het effect van deze eeuwen oude technieken.  Down to earth, simpel en zeer doeltreffent.

Ik deel graag mijn passie voor dit onderwerp en laat je ervaren wat het doet, dus neem contact op voor de mogelijkheden!

Leren mediteren

Mindfulness meditatie is hersentraining, net zoals je je lichaam traint in de sportschool. Om mentaal en emotioneel fit te blijven is het doen dus belangrijker dan het weten. Met een goede voorbereiding kan je training starten!

De voordelen van mindfulness meditatie

– Je traint je emotionele intelligentie, waardoor je effectiever, productiever en aardiger wordt

– Je reguleert je stress niveau en wordt daardoor gezonder en creatiever

– Je krijgt steeds meer inzicht in jezelf

– No-nonsense en evidence based techniek

 

Leren mediteren in 4 weken

In deze 4-weekse cursus leer ik je stap voor stap mindfulness meditatie. Het programma bouwt zich langzaam op en er is veel ruimte voor vragen en natuurlijk oefenen! Naast de techniek besteden we ook veel aandacht aan de positieve effecten die mindfulness meditatie met zich meebrengt, maar ook met de valkuilen die je onderweg wellicht tegenkomt. Door deze goede voorbereiding kun je zelfstandig verder en ken je de belangrijkste uitdagingen.

De cursus wordt gegeven voor groepen vanaf 6 mensen en is inclusief boek en CD ‘Start vandaag met mediteren’. Kijk in de agenda, of neem contact op om een cursus op locatie te organiseren.

 

Meditatielessen

Als je hebt leren mediteren is het soms ook fijn om met een groep tegelijk te mediteren. Ik faciliteer dat op verzoek, bijvoorbeeld bij Steadyfit in Schagen. Ik begeleid de meditaties en ben beschikbaar voor vragen.

De eerstvolgende data zijn:

Wat anderen zeggen over de lessen bij steadyfit:

Annelies: “Sinds een paar maanden volg ik de meditatie lessen bij steadyfit. Het geef mij een zeer rustig gevoel en kan heerlijk even mijn hoofd leeg maken. Ook inspireert Bouke mij om hier thuis mee aan de gang te gaan. 
In mijn dagelijks leven kan ik dit goed gebruiken, op mijn werk, en in mijn drukke gezinsleven. Voor mij een zeer goede combinatie van sporten en mediteren, de combi van meridiaanstrekking en meditatie lessen vind ik een goede afwisseling”

Leer zelf mediteren en geef je leven een positieve wending

Workshops

Workshop ontwikkel je emotionele intelligentie met mindfulness 

Emotionele intelligentie is de basis voor succesvol samenwerken en opereren in de maatschappij. EQ voorspelt veel beter dan IQ waar je op de maatschappelijke ladder terecht komt en er zijn wetenschappelijke onderzoeken te over waarom EQ helpt om succesvol te zijn als mens en als bedrijf.

Het goede nieuws is, dat EQ te ontwikkelen is door middel van mindfulness meditatie. Het mooie is dat je door deze meditatie training naast succesvoller ook nog eens aardiger en gelukkiger word. Daarnaast wordt onder andere je geheugen beter, kun je betere beslissingen nemen, wordt je creatiever, gezonder en reduceer je stress.

In deze workshop leer je wat EQ inhoudt, wat je er aan hebt en waarom mindfulness meditatie zo’n effectieve training is. Alle gebruikte technieken zijn eenvoudig, evidence based en ook zeer geschikt voor gebruik in de zakelijke omgeving en voor mensen die met kinderen werken. Ik nodig je van harte uit om deel te nemen!

Ik geef deze workshop met enige regelmaat en op verzoek bij bedrijven of voor particulieren.

Contact

Contact

Naam (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Contact Info

+31 (0)6 38547725

info@boukejonker.nl

Noord-Holland